Elias Karroum öppnar Hedvig – hyllar svenskt matarv i Östermalmshallen
Efter över tre decennier i restaurangbranschen öppnar nu Elias Karroum – entreprenör och grundare av familjeägda Beirut Café, Bistrot du Passage, Paulas och Gabagool – dörrarna till sin senaste satsning: Hedvig. Belägen i hjärtat av Östermalmshallen markerar den nya restaurangen en respektfull och kreativ tolkning av svensk husmanskost – i en miljö som andas historia, kvalitet och värme.
Östermalmshallen, vars historia sträcker sig tillbaka till 1888, är mer än bara en matdestination – det är ett levande kulturarv som både stockholmare och besökare bär med sig. Den nya restaurangen Hedvig hämtar inspiration från klassiska svenska SARA-krogar, tjeckiska ölhallar och det lokala gastronomiska arvet – men med en modern twist.
– Ambitionen med Hedvig, vars namn är hämtat från närliggande Hedvig Eleonora kyrkan, är att lyfta fram den svenska husmanskosten med respekt för traditionerna. Jag vill skapa en plats där besökare kan uppleva smaker som sitter djupt i vårt matarv – i en miljö som är 135 år gammal och som kombinerar dåtidens charm med dagens mattrender. Det ska kännas genuint och relevant på samma gång, säger Elias Karroum, grundare och kreativ kraft bakom satsningen.
Miljön är genomtänkt in i minsta detalj – med glimrande mässingsstänger, klassiska väggpaneler, möbler i massivträ, naturskinn och natursten. En miljö som patineras tillsammans med gästerna. Ljussättningen med glasglober, vägglampor och levande ljus omsluter lokalen i varm glöd. Inredningen speglar en tidlös elegans som harmonierar med saluhallens själ.
– Taken spelar en viktig roll – i restaurangens chambre séparée en trappa upp, finns takmålningar med Sveriges fågelfauna. Restaurangens balkong är utformad som en levande plats som samspelar med saluhallens rörelse och liv likt en uteservering som smälter samman med stadens puls, säger Filip Svensson, arkitekt Skuggan.
Hedvig öppnar tisdagen den 27 maj 2025.
– Ambitionen med Hedvig, vars namn är hämtat från närliggande Hedvig Eleonora kyrkan, är att lyfta fram den svenska husmanskosten med respekt för traditionerna. Jag vill skapa en plats där besökare kan uppleva smaker som sitter djupt i vårt matarv – i en miljö som är 135 år gammal och som kombinerar dåtidens charm med dagens mattrender. Det ska kännas genuint och relevant på samma gång, säger Elias Karroum, grundare och kreativ kraft bakom satsningen.
Miljön är genomtänkt in i minsta detalj – med glimrande mässingsstänger, klassiska väggpaneler, möbler i massivträ, naturskinn och natursten. En miljö som patineras tillsammans med gästerna. Ljussättningen med glasglober, vägglampor och levande ljus omsluter lokalen i varm glöd. Inredningen speglar en tidlös elegans som harmonierar med saluhallens själ.
– Taken spelar en viktig roll – i restaurangens chambre séparée en trappa upp, finns takmålningar med Sveriges fågelfauna. Restaurangens balkong är utformad som en levande plats som samspelar med saluhallens rörelse och liv likt en uteservering som smälter samman med stadens puls, säger Filip Svensson, arkitekt Skuggan.
Hedvig öppnar tisdagen den 27 maj 2025.
Artikeln är publicerad av: Maria, Zap PR
Vill du också publicera en krognyhet?
PUBLICERA EN ARTIKEL