Krogspaning och nya trender 2024
24 jan. 2024
Krogspaning med Hedda Spendrup och Lennart Wallander. Ska vi börja ta betald för dom bästa borden på krogen? Är 90-talet på väg tillbaka? Och vad har hänt med Fine Dining? Och hur smakar ölen Kallsup på Omaka?
Krogpodden träffar Oliver Ingrosso Del 2 av 2
5 jan. 2024
Del 2 av 2. Med en entertainer (Pernilla Wahlgren) till mamma och en krögare (Emilio Ingrosso) till pappa är det inte så konstigt att Oliver Ingrosso ägnat sitt liv åt musik och matlagning. Vi pratar om hans succékrog Olli, skolmaten, att välja rätt pasta, dj-kompisar, pappalivet, nya kokboken, kaosmiddagarna med farmor och att välja bort kockskolan. Och varför lämnade Oliver kvar mat på tallriken på Frantzén?
Krogpodden träffar Oliver Ingrosso Del 1 av 2
28 dec. 2023
Med en entertainer (Pernilla Wahlgren) till mamma och en krögare (Emilio Ingrosso) till pappa är det inte så konstigt att Oliver Ingrosso ägnat sitt liv åt musik och matlagning. Vi pratar om hans succékrog Olli, skolmaten, att välja rätt pasta, dj-kompisar, pappalivet, nya kokboken, kaosmiddagarna med farmor och att välja bort kockskolan. Och varför lämnade Oliver kvar mat på tallriken på Frantzén?
Krogpodden träffar radarparet Dahlgren/Naess
7 dec. 2023
Krogpodden träffar radarparet Dahlgren/Naess Möt stjärnkocken och Sveriges enda Bocuse d'Or vinnare Mathias Dahlgren och hans högra hand Staffan Naess. Vi pratar fredagsmys, om att inte vilja synas i Kockarnas kamp, nya krogen Seafood Gastro och självklart om kultförklarade restaurangen Matsalen som redan efter två år fick sin andra stjärna i Michelinguiden. Och varför blev det en krog på Maldiverna?
Krogpodden träffar Tea Malmegård
23 nov. 2023
Möt kocken och konditorn Tea Malmegård som har ett helt gäng imponerande meriter på sitt cv. För nio år sen gjorde Tea Malmegård succé i ”Dessertmästarna". Sen dess har hon hunnit tävla i ”Kockarnas kamp”, öppna och driva innekrogen DoMa i Stockholm och vara programledare i TV4.
Krogpodden träffar Tareq Taylor Del 2
11 nov. 2023
Del 2. Vi pratar om SVT succén Trädgårdstider, Masked Singer, Michelinstjärnor, och en indisk favoritkrog i Hammarby Sjöstad. Och vem blir årets julvärd? Intervjuare Magnus Åqvist
Krogpodden träffar Tareq Taylor Del 1
26 okt. 2023
Dubbel sommarpratare i P1, julvärd i SVT och nu också gästspel i självaste Kalle Anka. Vi träffar den omåttligt populära stjärnkocken Tareq Taylor som nyligen flyttat till huvudstaden. Intervjuare Magnus Åqvist
Danyel Couet & Sebastian Turesson Del 2
24 okt. 2023
Vi pratar mer om deras populär krog Allegrine, gästspel på aktuella "Så mycket bättre" krogen Grå Gåsen på Gotland. Och hur det är att ta över köket på iconkrogen Taverna Brillo. Och så får ni ett bra boktips!
Allt om stjärnkocken Danyel Couet Del 1
19 okt. 2023
Visst känner du igen Danyel Couet från Kockarnas kamp eller kanske från The Island Sverige? Danyel är en svensk-fransk-finländsk kock och krögare som kommit att bli en stark lysande stjärna när det kommer till matlagning. Han höll nästan på att bli tecknare men efter ett extrajobb på klassiska Edsbacka krog var kockkarriären ett faktum. Han driver krogen Allegrine i Stockholm. Guldkaggen på Gotland. Och nu så har han tillsammans med Sebastian Turesson tagit över köket på nyöppningen av klassiska krogen Taverna Brillo!
Jessie Sommarström - kock och sommarpratare i P1 2023!
21 sep. 2023
Hon är fightern som får svår ångest av att inte prestera – men som ändå vill inspirera andra att våga misslyckas. Möt Jessie Sommarström, vinnaren av Årets Kock 2022 och svensk mästare i professionell matlagning!
Del 2 av 2. Allt om den glada krögaren, entreprenören och tv-kocken Johan Jureskog.
8 sep. 2023
Ny pod med kocken och restaurangägare Johan Jureskog. Johan behöver kanske inte någon längre presentation. Han har deltagit i Kockarnas kamp, spelat in programmet Världens bästa burgare i TV3, och dansat i Let’s Dance. Driver massor med krogar. 195 cm lång. Men vem är han egentligen? Del 2 av 2.
Del 1 av 2. Allt om den glada krögaren, entreprenören och tv-kocken Johan Jureskog.
31 aug. 2023
Ny pod med kocken och restaurangägare Johan Jureskog. Johan behöver kanske inte någon längre presentation. Han har deltagit i Kockarnas kamp, spelat in programmet Världens bästa burgare i TV3, och dansat i Let’s Dance. Driver massor med krogar. 195 cm lång. Men vem är han egentligen? Del 1 av 2.
Populära Sandhäxan med Mattias, William och Jerka!
20 apr. 2022
Idag träffar vi nästan hela gänget bakom den populära mackkrogen Sandhäxan. Mattias Svensson William Thorén och Erik “Jerka” Johansson. Vi pratar om kompisarna som blev med krog. Om favoritkrogar i Stockholm och så blir det lite snack om Bonusfamiljen med Jerka.
Missa inte nya Strandhäxan intill Djurgårdsbron som öppnar till sommaren! 7 x barer, goda mackor (så klart), vin och en dj!
Krogar som vi pratar om:
https://pingssakura.com
https://www.elcaminopalma.es/en/
https://www.tennstopetgrill.se
https://esperia.nu
https://www.animorestaurant.se
https://www.barubu.se
https://brosarpsrestaurang.se
https://sturehof.com
Krogtrender 2020 - Vi pratar bistronomi, nya koncept och kikar i kristallkulan på kommande krogtrender.
29 dec. 2019
Hur såg krogåret 2019 ut och vad kan vi förvänta oss av 2020? Krogpodden trendspanar tillsammans med Viggo Cavling och Lennart Wallander från Food & Friends. Vi pratar om det asiatiska köket, klimatsmarta krogar och Stockholms bästa restauranger. Och vem vet vad 2020 har att bjuda på?
Krogtrender 2019 - Vi pratar vinbarer, mellanrätter, fermenterade mat och solo dining.
18 feb. 2019
Hur såg krogåret 2018 ut och vad kan vi förvänta oss av 2019? Krogpodden trendspanar med Rebecca Brage Stockholm food, Klas Lindberg restaurang Portal och Lennart Wallander Food & Friends. Vi pratar vinbarer, mellanrätter, fermenterade mat och solo dining. Fortsätter veganiseringen? Och vem vet års stora grej?
Maximillian Lundin & Alexandra Lundbladh - Vegan på krogen!
24 aug. 2018
Varför ska vi äta vegansk mat? Är det för djurens skull, miljön, hälsan eller för att Beyoncé är vegan? Vi pratar med Maximillian Lundin, kock, hälsofreak och förespråkare för vegansk mat samt Alexandra Lundbladh, redaktör på Nöjesguiden. Funderar du på att bli vegan eller är du nyfiken på vad det innebär? Du får svaren här!
Roy Fares & Mattias Ljungberg - It's a Wrap
17 maj 2018
Dom driver det superpopulära fiket MR Cake tillsammans. Roy berättar om uppväxten i Libanon och sina funderingar på Let's Dance. Mattias lägger ut texten om den hajpade semmelwrapen, Prins Carl Philips poprocks-tårta och det godaste kaffebrödet du kan äta. Och glöm inte vegandrevet - är man inte på deras sida är man en mördare!
Krogtrender 2018 - Vi pratar veganisering, orenlärig asiatisk mat, chilidrycker...
21 dec. 2017
Hur såg krogåret 2017 ut och vad kan vi förvänta oss av 2018? Krogpodden trendspanar med Johanna Westman, Viggo Cavling och Lennart Wallander. Vi pratar veganisering, orenlärig asiatisk mat, chilidrycker, sensuell servering, solo dining, gourmetpasta och grumliga naturviner som smakar saft. Är hipstern död? Är fisk godare än kött? Kan nästa års stora grej vara afghansk och persisk mat? Viggo talar sig varm för digitalisering, Johanna tipsar om sin hemliga favoritfredagslunch på Söder och Lennart konstaterar att vi bara är i början av att förstå vad maten faktiskt gör med oss.
Mathias Dahlgren – stjärnkrögaren som kom in genom personalentrén
1 dec. 2017
Han har som enda svensk vunnit Bocuse d'Or och är känd för sina stjärnkrogar Bon Lloc, Matsalen och Matbaren. I år har han förvånat han alla förståsigpåare genom att öppna vegetariska restaurangen Rutabaga. I Krogpodden pratar Mathias Dahlgren om sin arbetsnarkomani, franska bulldoggen Bacon, hur det känns att för första gången få dåliga recensioner och vikten av vardagligt mys – både på krogen och hemma. Hur är det att driva fine dining-krog när man är bondpojk från en liten by i Västerbotten? Och vilken av alla kända gäster genom åren är det som har gett honom tunghäfta? ”Jag är inte så förtjust i ordet gastronomi – ordet mat är mycket trevligare” sammanfattar Mathias. Foto Måns Dohns
Mästerkock, inspiratör, domare: Markus Aujalay.
6 sep. 2017
”Förr kunde barn nästan bli lite mobbade i skolan om de gillade en rätt som ingen annan tyckte om. Idag är det tvärtom – man är cool om man vågar äta olika saker och stå för det” menar Markus Aujalay. Markus började själv laga mat som barn och har sedan dess jobbat på landets mest prestigefyllda restauranger samtidigt som han korat nya vinnare i Sveriges mästerkock. Hur gick hans egen audition för tv-programmet till? Och vilken rätt har varit allra godast genom alla säsonger? I Krogpodden ger Markus svar på frågorna, berättar om första mötet med Werner Vögeli på Operakällaren och ger sina bästa råd till nya unga kockar.
TV-kocken Karl Ljung
6 juni 2017
Hur packar man ett ostron till skolutflykten på bästa sätt? Karl Ljung, känd från Kockarnas kamp och egna restaurangen Hillenberg, pratar matresor med familjen, vin som väcker starka känslor och vilka Stockholmskrogar han själv helst besöker.
Vinproffsen Maya Samuelsson och Robert Andersson
12 apr. 2017
Vi pratar med sommeliererna Maya Samuelsson och Robert Andersson. Får man micra vin? Blir man mindre bakis av bubbel? Massor med vintips och nya insikter utlovas. Maya kommer från Vinkällan och Robert från Hornstulls Bodega.
Dessertmästaren Sébastien Boudet
22 sep. 2016
Surdegsbagaren Sébastien Boudet grundade Petite France på Kungsholmen och har suttit i juryn i Dessertmästarna på Kanal 5. Numera föreläser han runtom i landet och rör gärna upp debatter om näringsinnehåll, miljötänk och kollegors sell-out-mentalitet. Vi pratar om uppväxten i Paris som inte alltid var dragspelsromantisk, hur enkelt det är att baka bra bröd hemma, vikten av att kunna se sina barn i ögonen – och vilken Stockholmskrog han går till när han vill lyxa.
I huvudet på Stockholms krogskribenter
16 maj 2016
#21 Vad rör sig i huvudet på Stockholms krogskribenter? Vi pratar kvalitet, konkurrens, intryck och trender med Viggo Cavling (entreprenör och journalist), Rebecca Brage (Stockholmfood) och Pelle Tamleht (Nöjesguiden). Hur står sig Stockholm som internationell krogstad? Är intim hemma-hos-känsla eller storslagen hedonism det nya svarta? Är det bra att spela lite dum som restaurangkritiker? Och hur hittar man egentligen en bra dessert på krogen?
Årets Nobelkock Sayan Isaksson
3 mars 2016
#20 - Sayan snubblade in i köket – Han kunde ha blivit balettdansör. I stället snubblade han in i köket. – Jag har aldrig försökt göra karriär utan mest halkat in på bananskal, säger Sayan Isaksson. En höjdpunkt hittills i karriären var ansvaret för Nobel-middagen förra året. Då fick Sayan användning för en av de viktigaste erfarenheterna som han gjort under åren: Hur man eliminerar stress i ett av de stressigaste yrken som finns.
Marcus Samuelsson
3 feb. 2016
#19 - Mångfaldigt prisbelönte stjärnkocken Marcus Samuelsson – född i Etiopien, uppväxt i Sverige – berättar om sin internationella karriär i Schweiz, Japan, Frankrike och nu i USA. Där har han lagat middagar för president Obamas statsbesök och samarbetat med Michelle Obama i hennes arbete för att förändra matkulturen i amerikanska skolor. Nu driver han innerestaurangen Red Rooster i Harlem. I Krogpodden berättar han om sina satsningar på Texmex i Malmö och nu snart på Södermalm i Stockholm.
Fredrik Paulún & Mother - Äta nyttigt på krogen?
13 jan. 2016
POD #18 - Kan och vill vi äta nyttigare på krogen? Vi poddar med näringsfysiolog Fredrik Paulún och Danyel Couet och Jonas Svensson från F12-gruppen som öppnar restaurangen Mother. 1000 kvm yta, 500 sittplatser, beställ och betala med en Ipad.
Titti Qvarnström - Bloom in the Park
13 dec. 2015
POD #17 - Titti Qvarnström, köksmästare på Bloom in the Park i Malmö, är den första kvinnan i Sverige att få en stjärna i Guide Michelin. Hon tror sig veta när de hemliga inspektörerna var på besök på restaurangen. Vi pratar om krog-Malmö, Köksmästarna i Kanal 5, konceptet "No menu" och mycket mer.
Pontus Frithiof
10 nov. 2015
POD #16 - Pontus Frithiof, började som springpojke åt Erik Lallerstedt redan vi 16 års ålder. Vid 24 var han kökschef och som 27 åring så startar han Pontus in the Green House som senare blev årets affärskrog. Vi pratar om dom lärorika åren hos Leif Mannerström på Sjömagasinet, minnen med Jan Stenbeck och mycket annat.
Anna Lallerstedt, Gondolen
22 okt. 2015
POD #15 - Hon har krögaryrket i blodomloppet och har tagit över mångmiljonimperiet efter pappa Erik. Att ta den svagares parti har hon lärt av lillasyster Saga som har Downs syndrom. Vi pratar om Gondolen, ansvar, nya slussen och pappa Eriks såser.
Punk Royale, Kalle Nilsson och Joakim Almqvist
28 sep. 2015
POD #14 - Ystert lekfullt, bröligt grabbigt eller bara reklambyråtrendigt konceptuellt. Sällan har det väl pratats så mycket om en Stockholmskrog som om Kalle Nilsson och Joakim Almqvists anarkistiska mattempel Punk Royale. Ett litet hål i väggen på Folkungagatan där väntetiden på bord är månadslång. Lyssna på podden så får du vara med på hela resan.
Sturehof, Ola Stålnacke
7 sep. 2015
POD #13 - Lyssna på Ola Stålnacke kökschef på Sturehof. Hur fixar man god mat till 1000 gäster på en kväll? Och varför är Sturehof många kockars favorit?
Anna Bauer Broms
5 juli 2015
POD #12 - Du har väl inte missat att besöka trevliga bistron Broms vid Karlaplan i Stockholm? Anna började med catering hemma i villan i Bromma. Det blev snabbt succé. Idag är det fullt på Broms nästan jämt. Häng med på resan från catering till populär restaurang.
Frida Ronge
3 juni 2015
POD #11 - Frida har jobbat många år som kökmästare på populära restaurangen Råkultur i Stockholm och har kammat hem flera fina priser, bland annat en silvermedalj i världsmästerskapet Seven Sushi Samurai i London. I mars öppnar restaurangen "Tak" högst upp i Nordic Choice Hotels där Frida ska driva restaurangen. Vi pratar om karriären, Gotland, vikten av bra råvaror, ångest som aldrig går över och favoritrestauranger i Stockholm. Intervju från maj 2015
Melker Andersson
23 maj 2015
POD #10 - Önskad och efterlängtad. Nu äntligen dags för podden med Melker Andersson. Vi pratar om hur lego har hjälpt honom bygga ett krogimperium, åren utomlands, Fredsgatan 12, temperament och när korv, pommes och ketchup är det självklara valet.
Fredagskocken Mattias Larsson
11 maj 2015
POD #9 - Lyssna på ”Fredagskocken” Mattias Larsson som i över fem års tid gästade Adam Alsing och Gry Forsell i radioprogrammet Äntligen Morgon. Vi pratar bra restauranger, matglädje och får grilltips.
Restaurang AG, Johan Jureskog och Klas Ljungquist
19 apr. 2015
POD #8 - Lyssna på Johan Jureskog och Klas Ljungquist som driver krogarna AG och Rolfs kök. Johan Jureskog lämnade kocklinjen på S:t Görans gymnasium som kursetta bland 260 elever. Vi pratar om det perfekta köttet, Kockarnas kamp, Michelinstjärnor och favoritkrogar i Stockholm.
Flippin' Burgers, Jon Widegren
7 apr. 2015
POD #7 - Känd för sin succerestaurang Flippin Burgers. Han drömde om att starta eget och åkte till USA. Det blev 64 hamburgare på 38 dagar. Vi pratar burgare så klart och mycket annat. Podden finns också på iTunes.
Stefano Catenacci - Bröllopskock och hovtraktör
30 mars 2015
POD #15 - Stefano Catenacci kökschef på Operakällaren kommer från en klassisk krögarfamilj. Föräldrar kom från Italien till Sverige lite av en slump på 50-talet. Själv är han född och uppvuxen i Sverige, men gick sitt första skolår i en nunneskola i Italien. Vi pratar iPad-tid, Victorias och Daniels bröllopsmiddag, Kockarnas Kamp och mycket mer.
Paul Svensson, Fotografiska
15 mars 2015
POD #5 - Jag föddes jag till murare – men växte upp och blev kock. Under några år arbetade Paul Svensson Europa runt – vistelsen hos Christian Sandefeldt och sadistiske kocklegendaren Marco Pierre White i London hörde till de tuffare träningslägren. Så småningom var han hemma i Sverige igen – hos Mathias Dahlgren på restaurang Bon Lloc i Stockholm. Vi pratar om sökandet efter de perfekta råvarorna, resor, skolmat…
Sally Voltaire - Jag föddes i princip in i krogbranschen!
24 feb. 2015
POD #4 - Jag föddes i princip in i krogbranschen. Min mamma är krögare och min pappa är fotograf och jag började jobba extra på mammas lunchställe på Narvavägen när jag var typ 14. Idag pratar vi med Sally Voltaire. Vinnare av DNs Gulddrake 2014. Ingen har väll undkommit namnet Voltaire. Vem gör vad i familjen Voltaire? Vi pratar rawfood, barn och hur man driver en restaurang.
Reklam: Vill du bli statist?
24 okt. 2019
www.statist.se - Oavsett om du bara tycker om att synas i TV eller om du redan har kommit igång med din skådespelarkarriär så ska du bli medlem hos Statist.se Vi hjälper dig att synas samtidigt som vi håller dig informerad om intressanta statist, skådespelare, modell, event, castings, gratis publikbiljetter och mycket mer.
Lilla Ego, Daniel Räms och Tom Sjöstedt
31 jan. 2015
POD #3 - Loppisfynd och hemsnickrat på Lilla Ego. Det är två prisvinnande kockar som står bakom den omåttligt populära restaurangen. Daniel Räms, 38 och Tom Sjöstedt, 37. En av få restauranger med 90 dagars väntetid på bord.
Mattrender och kocklandslaget
19 jan. 2015
POD #2 - Nu pratar vi mat och restaurangtrender med Sigrid Barany, vinnare av TV4:s mästerkock 2012, Lennart Wallander Food & Friends, Jonas Lagerström från svenska kocklandslagets.
Sigrid och Lisa, Vad händer 2015?
27 nov. 2014
POD #1 - I den här poden får du träffa två glada mycket matkunniga tjejer. Sigrid Bárány vinnare av Sveriges mästerkock i TV4 tillsammans med Lisa Löner Pulkkinen, även kallad husmor lisa som driver egna restaurangen Husmorlisa på resarö i Waxholm Stockholm skärgård.