Bäst just nu

Vinmecka hos Tyge & Sessil

Niklas Ekstedts vincafé Tyge & Sessil fokuserar på naturviner från små och udda producenter världen runt. Tanken är att atmosfären ska vara avslappnad och opretentiös, med okomplicerad mat som ackompanjemang till dryckerna.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? För den som vill hänga med är det numera vinbarsdejter som gäller.
Pris: 260 kr (medel).
Typiska maträtter: Hummus med krispiga grönsaker och sesamfrön, Tartar med örter, krutonger och Libbsticka, Risotto på spelt med svamp och ost.
Bra att veta: Föränderlig vinlista som uppdateras dagligen.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja.
Vad tycker andra? Betyg 5 av 6 i SvD juni 2017.
Vin och dryck: Vin, vin och åter vin. "Gärna från underrepresenterade områden runt om i världen och gjort på druvor vi inte visste fanns."
Extra information: Öl, någon? Enkelt, det finns bara en flaska att välja på och den är iskall.
En sak till: Det mystiska namnet sägs ha något med husets historia att göra.
Tags: Bar TV-kock Vin

Allt fler hipsters och andra dödliga överger sitt älskade öl för vin. Tyge & Sessil har alla möjligheter att bli stans hetaste tillhåll för avantgardistiska vindrickare. Cirka 300 sorter, framför allt naturviner från ovanliga regioner, serveras tillsammans med enkla maträtter som tagits fram för att passa innehållet i glasen. Trots nördfaktorn ska vincaféet erbjuda något för alla och vara "lättillgängligt och lite stökigt" enligt ägarduon.Tyge & Sessil

Brahegatan 4

Till toppen