Vinfint på östra Södermalm
Det hippa restaurangutbudet på Erstagatan har utökats med vinbaren Folii, som styrs av namnkunniga sommeliererna Jonas Sandberg och Béatrice Becher.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Folii? Vin och smårätter serverat av en sommeliermästare.
Pris:
190 kr (medel).
Typiska maträtter: Hackad svensk biff med lök. Gös, broccoli & dragon. Tupphjärta med svartrot.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Vinnare av DN:s Gulddrake 2018 i kategorin Bar. Betyg 4 av 6 i SvD november 2017.
Kök:
Crossover
Vin och dryck: Mängder av fantastiska viner, öl, cocktails, mat, kaffe.
Antal viner på glas: 30
Extra information: Serverar specialkomponerade, lagrade cocktails.
En sak till: Folii betyder "bladets" eller "lövets" på latin. Vi vet inte riktigt anledningen till namnvalet.
Nya vinbaren Folii ska vara en "dynamisk mötesplats" som erbjuder "fantastiska viner, öl, cocktails, mat, kaffe, cigarrer och musik". I alla fall om man ska tro ägarna Jonas Sandberg och Béatrice Becher. Sandberg har meriter som sommelier på Sturehof och Fäviken Magasinet, och Becher blev svensk och nordisk sommeliermästare 2014 och kan höras i podcasten Vinpratarna. Folii har redan uppmärksammats av New York Times som det senaste tillskottet på stekheta östra Södermalm.
Kontaktuppgifter
Öppettider
Öppet
mån–tor
16:00 – 23:00
fre–lör
16:00 – 00:00
sön
16:00 – 23:00