Restaurangen är permanent stängd.
Mångsidig brasseri-briljans
Konkurs maj -24. Taverna Brillo har öppnat sina dörrar med nu i en helt ny tappning! I köket står Stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson och Svenska Brasseriers verksamhetschef Thomas Mortensen har utformat en ny Taverna Brillo upplevelse.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Taverna Brillo? Stjärnkockar, franskt och Stureplan. Vad kan gå fel?
Pris:
360 kr (lite dyrare).
Lunch 195 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Lammstek ”moussaka”. Aubergine, tomat, lammsky och Timjan. Osso Bucco ”Maghreb”. Brässerat kalvlägg, tomat, citrus och marockanska kryddor. Bouillabaisse royal havskräftor, blåmusslor, jätteräkor, kammussla, piggvar, havsabborre. Linguini med skaldjur tomat, harissa och citron.
Bra att veta: Frukost. Kolhydratmättat lunchmöte. Fast slowfood i farten. Eftermiddagskaffe. Middagsdejt. Drinkar. Nattpizza...
Lokal:
Stor, gott om plats
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN dec -23
Kök:
Italien
Vin och dryck: Diger vinlista med generöst antal glasvin. Tre barer att briljera i.
Antal sittplatser: 250
Lunch: Veckans lunch.
Inredningsdesign: Jonas Bohlin.
Ordet Brillo går att härleda till såväl "briljant" och "solstråle" som "salongsberusad" beroende på vilket språk man talar. Det är också kopplat till den amerikanska motsvarigheten till Svinto, med en ikonisk förpackning signerad Andy Warhol. Med det sagt, när zombieapokalypsen väl kommer, är det troligen på Taverna Brillo Östermalmsborna kommer barrikadera sig. Här finns sol och vin så det räcker till alla.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-51977800
Öppettider
Öppet
mån–tor
16:00 – 20:00
fre–lör
16:00 – 21:00
sön
16:00 – 20:00