Kinakäk – fast som i Kina

Hit tar affärsfolket sina kinesiska handelspartners. Här äter exilkineser som vill känna sig som hemma. Hit går matfantasten som vill uppleva kinesisk mat i Stockholm, på riktigt.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja China!? Tusenåriga ägg, dubbelkokt fläsk, lotuspannkakor, frasiga gristarmar och andra smaksensationer.
Pris: 200 kr (medel). Lunch 99 kr (medel).
Typiska maträtter: Strimlat fläsk med salladslök och bönsås i små pannkakor. Tofu med sichuanpeppar och chili. Shanghaikål med shiitakesvamp.
Bra att veta: Pekinganka och vissa andra mer komplicerade anrättningar bör beställas en dag i förväg.
Lokal: Mellanstor
Kök: Asien
Vin och dryck: Risvin och druvvin till facila priser.
Antal sittplatser: 90
Lunch: Buffé.
En sak till: På måndagar är det halva priset på Pekingankan – 299 kr istället för 599.
Tags: Foodie

Glöm allt du tror dig veta om kinesisk mat. En till synes enkel förrättssallad på valnötter, paprika och svamp presenteras med en historia om hur de tre färgerna vitt, rött och svart symboliserar tre mytologiska hjältar som lyckades med allt de företog sig. Den som äter salladen och samtidigt välgångsskålar i risvin ska nå sina drömmars mål och aldrig råka i slagsmål. Efter den inledningen rullar den vanvettigt långa menyn på i samma stil, fullständigt dignande av fantasi- och smaklökseggande skapelser: vitlöksmarinerad grismage med krispigt ris, kollagenrika grisfötter med sjögurka, ”myror som klättrar i träd” (lugn, det är bara glasnudlar med fläskfärs), formidabel pekinganka och smått legendarisk gös som serveras med surkål eller kokt i oljor och soja.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6688771


Öppettider

Stängt
måntor
16:00 – 22:00
fre
16:00 – 23:00
lör
12:00 – 23:00
sön
12:00 – 22:00


Södermalm

Ringvägen 110, 11661, Stockholm
China!

Ringvägen 110

Till toppen