En belevad signor

Genuint, traditionellt, rustikt och nedärvt från mormor – så brukar det låta när Stockholms italienska restauranger marknadsför sig. Mancini skiljer sig från mängden genom att satsa på en lite lyxigare och sobrare inramning.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Mancini? Finitalienare med exklusiv känsla och matlagning i toppklass.
Pris: 400 kr (lite dyrare). Lunch 230 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Torskrygg vilande med Piennolotomater från Vesuviusvulkan i Kampanien, kapris, svarta oliver och bruschetta. Risotto med vildfångade röda stora räkor. Hjortfilé med parmesankorg, karljohansvamp och tryffelcrème.
Lokal: Mellanstor
Kök: Italien
Vin och dryck: Lång och välskriven vinlista med urval från olika regioner.

Mancini vill inte vara någon enkel vardagstrattoria utan en italiensk finkrog. Lokalen är liten och snyggt avskalad med vita lädersoffor och mörka träbord, och klientelet är välklätt, välbeställt och ganska så medelålders. Maten är snäppet dyrare än hos de flesta italienare i Stockholm, men också snäppet tjusigare: Salsiccian är hemstoppad, sjötungan fileas vid bordet och ostarna serveras från ostvagn. Dessutom erbjuder man (som alla krogar av elegantare art) en riktig avsmakningsmeny om nio rätter. Personalen är som sig bör italiensktalande, kunniga och vänligt bestämda.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-215310


Öppettider

Stängt
månfre
17:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00


City

Tunnelgatan 1A, 11137, Stockholm



Mancini

Tunnelgatan 1A

Till toppen