Jaa-panskt och Peru-fekt
Indiskt? Nej, japansk-peruanskt. I en diskret lokal på Söder möts två avlånga länder som båda har en förkärlek för rå fisk.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Indio Kitchen? Sushi och ceviche i kärleksfull omfamning över Stilla havet.
Pris:
280 kr (medel).
Lunch 155 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Misosoppa med lime och rödlök. Sotad tonfisk med vaktelägg. Ceviche. Olika sushikombinationer.
Bra att veta: Portionerna kan vara rätt så små.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Habilt dryckesutbud med vin, öl, sake och peruansk avec.
Extra information: Även på Horntullstrand 3
Antal sittplatser: 50
Tags:
Foodie
I slutet av 1800-talet utvandrade stora grupper japaner till Peru för att skapa sig ett nytt liv på andra sidan havet. Deras ättlingar har satt stor prägel på det peruanska samhället och förstås även på köket. Den japanskperuanska crossovern kallas nikkei, och produktionsbolaget Indio blir först att presentera de friska, syrliga och havssalta smakerna för stockholmarna. Misosoppa, lime, nigiri, majs, majonnäs och chili leker vackert tillsammans och gläder världsvana smaklökar.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-42062020
Öppettider
Stängt
mån–tor
17:00 – 22:00
fre
17:00 – 23:00
lör
17:00 – 23:00