Tranan får ett syskon
Visst känns det mycket lättare att slinka in på en vinbar jämfört med en traditionell restaurang! Nu har även Tranan begåvats med en vinbaren Grus Grus som är latinska ordet för Trana. Köksmästare Fredrika Åström och hennes gäng lagar riktigt smaskig mat med fokus på råvaror i säsong.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Grus Grus? Du tycker om Tranans köttbullar, vill prova något nytt men helst inte gå mer än 20 meter.
Pris:
215 kr (medel).
Typiska maträtter: Fettuccini med svamp och parmesan. Tortilla de patata. Ostron. Marulkskind. Helbakat fläsklägg.
Bra att veta: 30 bokningsbara platser och 10 för drop in
Vad tycker andra? Betyg 7 av 10 (mat) i Di Weekend maj -19. Betyg 4 av 6 SVD mars -19. Betyg 4 av 5 AOS sept -18.
Kök:
Crossover
Vin och dryck: Jobbar med hantverksviner. Viner på obskyra druvor från okända områden.
Extra information: Musikkvällar med afterwork-häng och ibland DJ.
Antal sittplatser: 40
En sak till: Torsdag–söndag har de en miniprovning av tre olika viner. Det behöver inte förbokas.
Köksmästare Fredrika Åström och hennes gäng lagar riktigt smaskig mat med fokus på råvaror i säsong från lokala gårdar. På menyn finns snacks, mellanrätter och större rätter att dela på, allt matchat med viner utvalda av sommelier Patricia Dominguez. Här kan du njuta av en trerätters söndagsmiddag för 350 kr/person. Det finns också ost, chark och en svart tavla som ändras dagligen.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-6106600
Öppettider
Stängt
mån–tor
16:00 – 23:00
fre–lör
16:00 – 01:00