Spanska för nybörjare

Tapastokiga Essinge-bor behöver inte gå många meter för att lura sina smaklökar att de smörjer kråset på spansk mark. Essinge Tapas tar inga genvägar med maten, men är en genväg till Spanien.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Essinge Tapas? Tapas på spanskt vis till en riktigt schysst penning.
Pris: 240 kr (medel).
Typiska maträtter: Sotade biffkuber med mojo rojo. Pankofriterad avokado med mango raita. Sotad lax med färsk mangosalsa.
Bra att veta: Är ibland värd för mindre musikevenemang.
Kök: Spanien
Vin och dryck: Öl och viner från Spanien.

Folket bakom Essinge Tapas menar själva att svenska tapasrestauranger har för vana att blanda ihop den spanska maten med den italienska och mexikanska. Här bjuds inga dylika utsvävningar, maten är spansk, vällagad och prisvärd. Det är inte alltid en självklarhet att tapasrätter serveras med dippsåser, men merparten av godsakerna på menyn ackompanjeras tacksamt nog av olika marmelader, salsor, såser och raitor. Släntrar man in en söndagseftermiddag finns fina brunchmöjligheter (även om alternativet amerikanska pannkakor givetvis går stick i stäv med det nationalromantiska budskapet). Och om magen kurrar ovanligt tyst kan den mättas med några läckra pintxos-snacks i baren.


Kontaktuppgifter

Telefon

08–133018


Öppettider

Stängt
tislör
16:00 – 00:00


Övriga Stockholm

Disponentgatan 3, 11262, StockholmEssinge Tapas

Disponentgatan 3

Till toppen