Här har du kanske inte varit?

Blå blå vindar från Japan

I andra hörn av världen talar man om tapas, meze, dim sum eller smörgåsbord; i Japan kallas en bar eller pub som serverar smårätter för izakaya. Att stiga in i Blue Light Yokohamas anspråkslösa lokal högt upp på Åsögatan är att lämna Södermalm för en stund och bege sig till soluppgångens land.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Nutida och djärv japansk mat med intensiva smaker – fjärran från halvfryst sashimi och sockerstinn yakiniku.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 99 kr (medel).
Typiska maträtter: Glasnudelsallad med snökrabba, rå tonfisk med vaktelägg och riskakor. Lättgrillad carpaccio med sesam- och citrussås.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vin och dryck: Stort utbud av sake, shochu och japanskt öl. Dessutom italienska viner.
Extra information: På söndagar anordnas ”Ramen Sunday” med genuina nudelrätter.
Antal sittplatser: 44
Lunch Bentolådor, sashimi, nudelsoppor m.m.
Ljudnivå: Medelvärde: 73 db. Restaurangen var halvfull med gäster. Ljudnivå från 71 db till 75 db.
En sak till: Namnet är taget från en japansk poplåt som släpptes 1968.

Blue Light Yokohama siktar mycket högre än vanliga sushiställen. Här serveras modern japansk mat sådan som den ätes i världens största metropol Tokyo – hälsosam, smakrik och flexibel med stort fokus på råvarorna. Tre-fyra smårätter per person inmundigas allt eftersom de blir färdiga: långkokt fläsk med apelsinmarmelad och wasabi, lax marinerad i miso och sake eller kanske räk- och sojabönsfyllda dumplings. I det minimala och illröda chambre séparéet serveras kockens dagsfärska överraskningsmeny med fem rätter, sushi och dessert.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6446800


Öppettider

Öppet
tisfre
17:00 – 22:00
lunch
11:30 – 14:00
lör
12:00 – 22:00
sön
17:00 – 21:00


Södermalm

Åsögatan 170 170, 116 32, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://bluelightyokohama.com/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Blue Light Yokohama

Åsögatan 170 170

Till toppen