Kasta stek i glashus

I glastornet på Norrmalmstorg bjuds inte några högtflygande köksvolter utan ståndaktiga klassiker med ett ben i den franska myllan och ett i den svenska. Här finns också en frimärksstor cocktailbar och en välfylld uteservering.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Vau De Ville? Ta ett glas bubbel och ät brasserimat medan du spanar på Norrmalmstorgsfolk.
Pris: 290 kr (medel). Lunch 175 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Steak Minute med bearnaisesås, tomatsallad och pommes frites. Lättrimmad torskrygg med ragu på linser.
Bra att veta: Särskild helgmeny lördagar och söndagar.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Hyfsad vinlista med det mesta på glas.

Ordet vaudeville betecknar en sorts scenisk underhållning besläktad med varieté och cirkus, med inslag som akrobatik, musik, tränade djur, komik, trollkonster, Skäggiga Damen och Starke Adolf. Särskilt mycket sådana förlustelser finns inte i brasseriet som sedan 2012 bebor Palmhuset mitt på Norrmalmstorg, men det folkliga och vänliga anslaget går inte att ta miste på. Rutigt golv, opretentiösa trämöbler, omtänksam personal och fransksvensk meny med klassiska rätter. Inga stora överraskningar, men tryggt och trivsamt.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-221934


Öppettider

Stängt
måntis
11:00 – 23:00
onslör
11:00 – 01:00
sön
12:00 – 22:00


City

Norrmalmstorg 6, 11146, Stockholm


Syskonrestauranger
Vau De Ville

Norrmalmstorg 6

Till toppen