Skägg och stekare

Ta med dig gänget efter jobbet och njut av perfekt hanterat kött och välskakade drinkar på detta stekhus modell tjusigare. Vassa Eggen är lätt att tycka om.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Köttet! Av hög kvalitet, väl omhändertaget och generöst serverat med pigga tillbehör.
Pris: 330 kr (lite dyrare). Lunch 190 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Flat Iron Steak med bearnaisesås. Spädgris med tryffelaioli och rödvinssås.Helgrillad seabass med gremolata, salsa fresca, grönsallad och pommes frites.
Bra att veta: Högljutt, framför allt på helgkvällar.
Vin och dryck: Förutom viner finns också möjlighet att beställa proffsiga cocktails från baren.
Ljudnivå: Medelljudnivå: 88 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Övrigt: Hög samtalston. Ljudnivå från 87 db till 89 db.
En sak till: Baren är omåttligt populär och har bra drinkar.

”En ljum kväll i juni, varm som en kvinnas bröst, såg jag våra skuggor på väggen dansa fram längs den vassa eggen” sjöng Ulf Lundell 1985. Och förmodligen finns ett och annat Uffe-fan bland kvällens köttätare, även om stämningen är mer Stureplansösig än Söderbohemisk. Stora portioner nöt och gris trancheras med säker hand och dimper ner på bordet: strip steak, flankstek, rib eye och en långbakad högrev för två till det rockiga priset 666 kr. Grillad hummer och dourade finns för den som till äventyrs inte är sugen på däggdjur.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-216169


Öppettider

Öppet
måntis
11:30 – 23:00
onstor
11:30 – 01:00
fre
11:30 – 02:00
lör
17:00 – 02:00


Östermalm

Birger Jarlsgatan 29, 10395, StockholmRestauranggrupp

Krögarduon Christian Olsson, Kristofer Sandström.


Vassa Eggen Steakhouse

Birger Jarlsgatan 29

Till toppen