Elegant och trivsamt

Efter en kort sejour som finsmakarkrog är Stockholm Wine Bar numera "bara" en trevlig vinbar igen – för cityflanörer, mogna par och afterworkande dansare från närbelägna Operan.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Anspråkslös och vardagselegant vinbar med klassisk meny.
Pris: 230 kr (medel).
Typiska maträtter: Sniglar provençale med vitlök och persilja. Bifftartar med tryffel, lök och krasse. Bœuf bourguignon med mandelpotatis, sidfläsk, lök och morötter.
Bra att veta: AW fredagar kl 15-17 med champagne och ostron till bra priser.
Vin och dryck: Lång vinlista med flaskor från jordens alla hörn. Välinformerad personal som gärna tipsar och vägleder.
Extra information: Många gäster kommer före och efter operaföreställningarna. Andra tider kan det ibland bli lite tomt på folk.
Antal sittplatser: 32
Lunch Lunch på lördagar.
En sak till: Operabesökare kan förbeställa mat till pausen eller efter föreställningen. Ring 08-684 182 00.

För något år sedan gjorde Stockholm Wine Bar ett ambitiöst försök att uppdatera sig till modern finkrog med hjälp av en stjärnkock hämtad från restaurang Noma i Köpenhamn. Experimentet visade sig dock bli kortlivat, och nu är man åter i trygga hjulspår med säkra kort som toast Skagen, bœuf bourguignon och torskrygg på menyn. Men det är fortfarande lika mysigt att slinka in för ett glas merlot, en charktallrik och en stunds samspråk med den vänliga och kunniga personalen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-68418200


Öppettider

Stängt
tistor
17:00 – 24:00
fre
15:00 – 24:00
lör
12:00 – 24:00


City

Gustav Adolfs torg 16, 11152, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.stockholmwinebar.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Stockholm Wine Bar

Gustav Adolfs torg 16

Till toppen