Alla nyanser av grönt

Plocka lunch eller tidig middag från en sällsynt välmatad grön (och röd och gul och orange och gredelin) buffé med inspiration från ägaren Seyhmus Ceylans kurdiska hemtrakter.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Seyhmus? Tror du att vegomat smakar tråkigt och inte mättar? Tänk om.
Pris: 125 kr (ekonomi). Lunch 125 kr (medel).
Typiska maträtter: Pirog med sojafärs, paprika och persilja. Mangoldgryta med getost och ris. Pizza med spenat och vitlök.
Bra att veta: Allt är vegetariskt, en del veganskt.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Det mesta på menyn är KRAV-märkt.
Vin och dryck: Inga alkoholrättigheter, men olika ekologiska måltidsdrycker.
Antal sittplatser: 40
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: Stänger tyvärr redan klockan 19.

Ett gammalt knep för att få i sig så många olika näringsämnen som möjligt är att se till att äta mat av alla färger. Och buffén hos Seyhmus är Hornstulls mest prunkande: sisådär tio olika blandsallader och marinerade grönsaker, falafel, mangoldgryta med getost, moussaka, minst två sorters soppa, med mera, med mera. Allt vegetariskt, det mesta KRAV-märkt, allt fräscht, generöst och smakrikt. Ät så mycket du vill för 120 kronor, bortse från den lite träiga inredningen och de enstaka flygbladen som lockar med antroposofisk shakrakristallterapi, och bli väldigt mätt och nöjd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6585555


Öppettider

Stängt
månfre
10:00 – 18:30
lörsön
10:00 – 17:30


Södermalm

Varvsgatan 29, 117 29, StockholmSeyhmus

Varvsgatan 29

Till toppen