Välkommen hem till Roffe

Två Rolf och en Guy öppnade Rolfs kök 1989. Numera drivs det av gänget bakom AG och är en pålitligt mysig kvarterskrog med gourmetambitioner.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Långlivad finkvarterskrog med generositet både hos personalen och på tallrikarna.
Pris: 320 kr (lite dyrare). Lunch 148 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök. Elefantöra av ren med porter, lingon, pepparrot & messmör.
Bra att veta: Det är ganska trångt.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN -maj -19.
Vin och dryck: Lång och ambitiös vinlista med många sorter på glas.
Extra information: Ljudnivån kan ibland vara på gränsen till smärtsam.
Antal sittplatser: 55
En sak till: Öppet tis-sön från kl 17 under sommaren.

Den snart k-märkningsvärdiga inredningen från öppningsåret är signerad Jonas Bohlin och går i samma karga stil som hans världsberömda stol Concrete. Atmosfären är dock allt annat än stram och betongtung – här råder varm hemma-hos-stämning med uppsluppet sorl blandat med förföriska dofter från det öppna köket. Vällagad bistromat med toner av svensk husmanskost, till exempel en smått legendarisk konfiterad grissida, i kombination med ett ovanligt rikt vinutbud borgar för att "Roffe" lär fortsätta att locka stammisar och nya polare i många år till.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-101696


Öppettider

Öppet
månfre
11:30 – 01:00
lörsön
17:00 – 01:00


Vasastan

Tegnérgatan 41, 11161, Stockholm


SyskonrestaurangerTips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.rolfskok.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Rolfs Kök

Tegnérgatan 41

Till toppen