Hantverk och historia på Östermalm

På Restaurang Oxenstiernan kan kulturhistorikern inom dig utan omsvep få sitt lystmäte. Här finns det utrymme för både det konstnärliga och hantverksmässiga, i hållbara i lokaler med 1700-talsanor, som till och med Innerstadens mest insatta östermalmsbor kan ha missat. Läs: välrenommerad kock möter silversmed och krögare och ljuv, kulinarisk musik uppstår.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Många krogar har sommarstängt. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Specialdesignat porslin och en meny signerad/illustrerad Stina Wirsén känns minst sagt lovande!
Pris: 400 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Mozzarella från Ängsholmen, grillad tomat, libbsticka. Stenbit- & Älvdalsrom, nybakt flatbröd från stenugnen, gräddfil, lök. Grillad sommarkål, brytbönor, sotad knipplök, vasslesås, krutonger, lagrad ost.
Bra att veta: Pizzor från stenugnen finns!
Ekologiskt tänk: Definitivt. Och då inte bara maten.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend sep - 21
Extra information: Missa inte tartar på bakad rödbeta, innanlår från rådjur!
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Anrik.
En sak till: Silversmeden som avses är juveleraren Sebastian Schildt. Kocken heter Elvira Lindqvist.

Kontaktuppgifter

Telefon

08-6654087


Öppettider

Stängt
tislör
11:30 – 22:00


Östermalm

Storgatan 35 , 11455, Stockholm



Restaurang Oxenstiernan

Storgatan 35

Till toppen