Hantverk och historia på Östermalm
På Restaurang Oxenstiernan kan kulturhistorikern inom dig utan omsvep få sitt lystmäte. Här finns det utrymme för både det konstnärliga och hantverksmässiga, i hållbara i lokaler med 1700-talsanor, som till och med Innerstadens mest insatta östermalmsbor kan ha missat. Läs: välrenommerad kock möter silversmed och krögare och ljuv, kulinarisk musik uppstår.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Restaurang Oxenstiernan? Specialdesignat porslin och en meny signerad/illustrerad Stina Wirsén känns minst sagt lovande!
Pris:
400 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Mozzarella från Ängsholmen, grillad tomat, libbsticka. Stenbit- & Älvdalsrom, nybakt flatbröd från stenugnen, gräddfil, lök. Grillad sommarkål, brytbönor, sotad knipplök, vasslesås, krutonger, lagrad ost.
Bra att veta: Pizzor från stenugnen finns!
Ekologiskt tänk: Definitivt. Och då inte bara maten.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend sep - 21
Kök:
Crossover
Extra information: Missa inte tartar på bakad rödbeta, innanlår från rådjur!
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Anrik.
En sak till: Silversmeden som avses är juveleraren Sebastian Schildt. Kocken heter Elvira Lindqvist.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-6654087
Öppettider
Stängt
tis–tor
17:00 – 22:00
fre–lör
17:00 – 23:00