Hantverk och historia på Östermalm

Att slå ihop en välrenommerad kock med en silversmed kan låta en smula okonventionellt, men varför vara gammaldags om det bereder plats för nya stjärnor på Stockholms kroghimmel?
På Restaurang Oxenstiernan kan kulturhistorikern inom dig få sitt lystmäte. Här slår man ett slag för såväl det konstnärliga, hantverksmässiga och hållbara i lokaler med 1700-talsanor.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Specialdesignat porslin och en meny signerad/illustrerad Stina Wirsén känns minst sagt lovande!
Pris: 400 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Mozzarella från Ängsholmen, grillad tomat, libbsticka. Stenbit- & Älvdalsrom, nybakt flatbröd från stenugnen, gräddfil, lök. Grillad sommarkål, brytbönor, sotad knipplök, vasslesås, krutonger, lagrad ost.
Bra att veta: Pizzor från stenugnen finns!
Ekologiskt tänk: Definitivt.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend sep - 21
Extra information: Missa inte tartar på bakad rödbeta, innanlår från rådjur!
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Anrik.
En sak till: Silversmeden som avses är juveleraren Sebastian Schildt. Kocken heter Elvira Lindqvist.

Kontaktuppgifter

Telefon

08-6654087


Öppettider

Stängt
mån
tisons
17:00 – 23:00
lunch
11:30 – 16:00
tor
17:00 – 23:00
lunch
10:30 – 16:00
frelör
17:00 – 23:00
lunch
11:30 – 16:00
sön
11:30 – 16:00


Östermalm

Storgatan 35 , 11455, Stockholm


Restaurang Oxenstiernan

Storgatan 35

Till toppen