Att leva för konsten

Takkronorna, väggmålningarna och titeln ”kunglig hovleverantör” må leda tankarna till svunna tider, men innehållet på tallrikarna är rykande aktuellt. Efter några års frånvaro fick Operakällaren 2014 äntligen tillbaka sin Michelinstjärna.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vackert patinerat Stockholmslokus med gastronomi i världsklass.
Pris: 2000 kr (dyrt). Lunch 1700 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Stekt pilgrimsmussla från Fröya med Périgordtryffel, körvel och blomkålscrème. Stekt renkalvytterfilé med kryddtäcke, kålvariation och viltsky med tryffel.
Bra att veta: Menyn ändras ett par gånger om året för att spegla de råvaror som är i säsong.
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend okt -19.
Vin och dryck: Nobiskällaren är Sveriges största vinkällare med ca 40000 flaskor och helt unika årgångsvertikaler.
Extra information: Inom samma väggar ligger också Operabaren och Bakfickan. Viktor Westerlind är ny kökschef på Operakällaren efter Stefano Catenacci.
Antal sittplatser: 70
En sak till: 3-rätters meny där du väljer från matsedel, 1150 kr. På onsdagar rullas det mekaniska vidundret ankpressen fram och en speciell Menu Caneton serveras.

När Mathias Dahlgren och Tommy Myllymäki blott var glimtar i sina fäders ögon reformerade Tore Wretman och Werner Vögeli den svenska matkulturen med Operakällaren som basecamp. Sedan 1987 seglar skutan majestätiskt under bröderna Catenaccis flagg och den guldglänsande originalinteriören är hovsamt uppdaterad av arkitektguruerna Claesson/Koivisto/Rune. Som sig bör på ett haute cuisine-ställe ligger fokus på den stora avsmakningsmenyn, men det går också sympatiskt nog att välja den lite mindre menu du chef eller rentav en trerätters för en tusenlapp. Smakerna är omisskännligt fransknordiska och upplevelsen inte ett dugg gammaldags. Viktor Westerlind är ny kökschef på Operakällaren efter Stefano Catenacci.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6765800


Öppettider

Stängt
tistor
18:00 – 01:00
frelör
12:00 – 01:00


City

Karl XII:s torg, 11147, Stockholm



Restauranggrupp

Nobis


Operakällaren

Karl XII:s torg

Till toppen