Ecce hummus

Litet och avslappnat falafelhak vars handgjorda kikärtsbollar med tillbehör får Kungsholmsborna att brista ut i glädjetjut. En aning dyrare än vardagsfalafeln men klart bättre.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Maxos? Saftig, frasig och fräsch falafel med silkeslen hummus och krispigt pitabröd. Say no more.
Pris: 130 kr (ekonomi).
Typiska maträtter: Falafel i bröd med sallad, rödkål, tahini och chilisås. Lammkorv med hummus, friterade grönsaker, sallad och olivolja.
Bra att veta: Lunchtid är det ofta knökfullt.
Vin och dryck: Färskpressad apelsin, kaffe, läsk.
Extra information: Flera veganska rätter på menyn.
Lunch: Serveras kl 11-14.

Akko är en mångtusenårig stad vid Medelhavet i Israel som är världsarvsklassad och anses helig av bahá'í-trons anhängare. Den är också ett framstående matcentrum – "Palestinas gastronomiska hjärta" enligt ägarna till falafelbaren Maxos, som hämtar sin kulinariska inspiration från just denna stad. På Scheelegatan 13 nära Rådhuset serveras falafel, hummus, merguez, shawarma, foul och sötpotatispommes i olika kombinationer, allt tillagat från grunden med exakt fingertoppskänsla för smak och textur. Att personalen är trevlig är ju inte fel heller.


Kontaktuppgifter

Telefon

076-0367718


Öppettider

Stängt
månfre
11:00 – 15:00
lör
12:00 – 15:00


Kungsholmen

Scheelegatan 13, 11228, StockholmMaxos

Scheelegatan 13

Till toppen