En blinkning åt svunna tider när klassisk krog återuppstår
Leijontornet är starkt färgad av hedonistiska själar och en mångårig historia. Kärlek uttrycks för de klassiska, sydeuropeiska köken men även för gränslöshet och en outtröttlig, gastronomisk nyfikenhet. Menyn består av en ständigt skiftande à la carte-meny samt en satt säsongsmeny som belyser säsongens mest exceptionella råvaror. Allt ackompanjerat av ett hundratal viner som serveras på glas och en vinkällare som rymmer mer än 3000 olika viner!
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Leijontornet? Leijontornet har inga tankar på att konkurrera med finrestaurangernas avsmakningsmenyer, här serveras stora, välkomponerade rätter i fokus!
Pris:
450 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Fricassé på bakad piggvarsfilé, halstrade kammusslor och råstekt hummer i karamelliserad vitvinssås med vit bourgogne och piggvarsbuljong. Serveras med smörslungade grönsaker och pressad potatis. Hel, urbenad och ankleverfärserad vaktel med kräm på bakad anklever och gratängbakad spetskål. Serveras med karamelliserad endive, Crêpes Vonnassiennes och jus med Vin Jaune, Amontillado och Sauternes. Dubbelpanerad, krispigt stekt Cotoletta Milanese av hängmörad grisrygg på ben. Serveras med potatis-gnocchi i krämig ”Carbonara” med pancetta, Sarawak-peppar, Pecorino från Siena och mjukbakad äggula.
Bra att veta: I nästan 20 år har Daniel Crespi gastronomiska kvarter drivit restauranger som Djuret, Leijontornet 12 x 8, The Burgundy, Pubologi, Det Nynordiska Leijontornet, Omakase Köttslöjd, Flickan, Asador La Niña, La Ragazza, Svinet och Vingården. Nu är det Leijontornet som är summan av alla dessa år och alla dessa restauranger.
Kontaktuppgifter
Telefon
08-50640084
Öppettider
Stängt
tis–lör
17:00 – 00:00