Ekologiskt för ekonomer

Trädgårdssoffor, fruktlårar på väggarna och griffeltavlor som annonserar dagens sallader, rullar, kallpressade juicer, mättande smoothies och raw-efterrätter. Smit in på Koloni och ta en välgörande paus.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Snyggt och aptitligt litet lunchhak med ekologisk och hipp profil.
Pris: 110 kr (ekonomi). Lunch 90 kr (medel).
Typiska maträtter: Rulle med kyckling, råris, jordnötskräm, melon, zucchini och koriander. Sallad med böngroddar, fetaostkräm, linsröra, valnötter och morötter.
Bra att veta: Har inte öppet kvällstid men serverar mat hela eftermiddagen.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Ja. Över 40 produkter och råvaror i sortimentet är ekologiska.
Vin och dryck: Smoothies, kallpressade juicer, nötmjölk.
Extra information: Finns också i Saltsjö-Duvnäs, vid Telefonplan, i Paradiset vid Mariatorget, på Skansen, på Strömparterren och på Jungfrugatan. Senast öppnade man i Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken.
Antal sittplatser: 15
En sak till: Ordnar även catering.

Koloni har funnits i femton år och har på sistone utvidgats till ett litet eko-imperium. Allra populärast är kanske det gröna lunchkrypinet mitt bland det vackra och rika folket på Biblioteksgatan. I den pyttelilla och lättmissade lokalen serveras matiga sallader och spenatbrödswraps fyllda med diverse grönsaker, röror, nötter, ost, kyckling och lax. Det mesta på menyn är ekologiskt, mycket är vegetariskt och en hel del uppfyller kriterierna för raw food. Förutom mat finns även sötsaker som raw-halloncheesecake och raw-glass.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6448726


Öppettider

Stängt
månlör
11:00 – 17:00
sön
12:00 – 16:00


Östermalm

Biblioteksgatan 5, 11146, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.koloni.se/koloni-bibliotekstan för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Koloni Bibliotekstan

Biblioteksgatan 5

Till toppen