Lysande utsikter

Med toppläge, bokstavligt talat, i Stockholms enda skyskrapa lockar Himlen med svindlande vyer. Men maten är inte lågmäld den heller.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Himlen? Stockholms bästa utsikt, hands down. Och bra mat därtill.
Pris: 320 kr (lite dyrare). Lunch 135 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Friterad kalvbräss med dillmajonnäs, sparris och picklade vårgrönsaker. Hälleflundra med broccolipuré, Marconamandel, ostronmajonnäs och mussel- och ramslökssås.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SvD jan -18.
Antal sittplatser: 30
Ljudnivå: Medelvärde: 64 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Ljudnivå från 63 db till 65 db.
Tags: Atmosfär Bar

I Stockholm anses det helt okej att använda ordet skybar för något som ligger på femte våningen. Men högst upp i Skatteskrapan, 104 meter över Södermalm, är känslan en annan – panoramat är enastående och inbjuder till romantiskt pardrömmande med blickarna i fjärran eller högtflygande planer om världsherravälde med businesskollegorna. Maten håller också höjd och är av fransknordiskt snitt med ostron, röding, anklever och oxfilé. Loungen (som faktiskt ligger ytterligare ett snäpp upp i skyn) erbjuder egensinniga cocktails och välmatad barmeny med lite facilare priser.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6606068


Öppettider

Öppet
mån
16:00 – 23:00
tistor
16:00 – 00:00
frelör
16:00 – 03:00


Södermalm

Götgatan 78, 11830, StockholmHimlen

Götgatan 78

Till toppen