Bangladesh på frammarsch

Street food-trenden går som en löpeld genom Stockholm. På Skånegatan 71 förenar den sig med ett litet men klart lysande bloss – det bengaliska köket.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Gossip? Chans att testa lite ny matkultur i opretentiös atmosfär som doftar storstad och kryddor.
Pris: 170 kr (ekonomi). Lunch 95 kr (medel).
Typiska maträtter: Bengaliska köttbullar gjorda på malen lammfilé, koriander, mynta och chili som serveras med krossad kryddig potatis, mango chutney och naan till lunch, på kvällen med pilaoris. Honey och mango chicken legs med schalottenlök, dadlar, ingefära, kardemumma, muskot, kanel, spiskummin, myntablad som serveras med parata, raita och plommonchutney.
Bra att veta: Hög ljudnivå och visst matos från köket.
Kök: Asien
Extra information: Vi kan inte nog understryka hur god den fyllda auberginen är.
Antal sittplatser: 30
Lunch: Servering kl 11-16 vardagar.
En sak till: Garanterat fullt kl 12 på vardagar.

Nittio procent av världens indiska restauranger drivs av bengaler, ändå är bengalisk mat en helt okänd kategori för de flesta. Men kanske är stockholmarna på väg att få upp ögonen och munnarna för det folkrika landets smaker. Shanti Touch of Bengal på Rörstrandsgatan har vunnit titeln Europas bästa bengaliska krog i Asian Curry Awards, och på syskonkrogen Gossip återfinns samma fingertoppskänsla för smaker. Fokus ligger på urban känsla och genuina bengaliska rätter med fisk, lamm och framför allt grönsaker. Du är skyldig dig själv att testa den gudomligt goda fyllda auberginen.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6406901


Öppettider

Öppet
mån
11:00 – 22:00
tisfre
11:00 – 23:00
lör
12:00 – 23:00
sön
12:00 – 22:00


Södermalm

Skånegatan 71, 11637, Stockholm
Gossip

Skånegatan 71

Till toppen