The Dirty Yankee burger, Eton Mess och kanadensisk ale bryggd med kakao. Frantzéns bakficka är en ambitiös gastropub med förstklassiga råvaror och stor kärlek till öl. Björn Frantzén har sålt restaurangen 21 augusti 2019. Mer info kommer.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja The Flying Elk?Pubmat de luxe tillagad under mästaren Björn Frantzéns vakande öga. Och ölsortimentet... himmel.
Pris:
310 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: BLT-sandwich med knaperstekt långkokt sidfläsk och bakade tomater. Konfiterat och friterat lammlägg med chili-mac-'n'-cheese.
Termen ”proper pub grub” leder kanske tankarna till fettdrypande bukfylla nedsköljd med stora klunkar lager medan bordsgrannen ropar "Oi! Bloody hell!". På The Flying Elk är dock maten av helt annan kaliber, men vurmen för den engelska pubtraditionen syns tydligt – på matsedeln samsas fish & chips (i lyxvariant) med mer ståndsmässiga anrättningar som smörstekt pärlhöna. Ölutbudet är därtill ett av Stockholms absolut mest välsorterade, med flaskor och fat från hela världen presenterade med kunskap och omsorg.
Varför går jag hit? Småknasig miljö, omtänksam personal och nyskapande kombinationer av mat och dryck.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://www.theflyingelk.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.