Det vilda torget

Gamla biografen Röda Kvarn på Biblioteksgatan har blivit italiensk mat-piazza med saluhall, tre restauranger, flera barer, kafé och matskola.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Italiensk totalupplevelse med restauranger, barer, saluhall och kafé.
Pris: 240 kr (medel).
Vad finns på menyn: Ravioli fylld med ricotta, spenat, smör och salvia. Halstrad sea bream med grönsakscaponata och pinjenötter. Grillade lammkotletter med mynta och vitlökssauterade kronärtskockor.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN maj -18. (Eataly). Betyg 3 av 6 i SVD maj -18 (Prima).
Kök: Italien
Vin och dryck: Ambitiös och lång vinlista med totalt Italienfokus.
Extra information: Ibland finns det möjlighet att träffa producenterna bakom råvarorna.
Familjerestaurang: Ja.
En sak till: Har inte Stockholm alltid saknat en mozzarella-bar? Nu finns det.

Det anglosaxiska namnet och den storskaliga formen skulle kunna få en att tro att Eataly inte är italienskt på riktigt, men jodå, kedjan startade i Turin år 2007. Numera finns konceptet i 40 städer, från New York till Dubai. I den rymliga tvåvåningslokalen som senast inrymde Urban Outfitters är valmöjligheterna många: Man kan man sitta i timmar med hela familjen på femrättersmiddag, ta ett par glas vin med dejten eller köpa hem napolitansk finpizza till mysbyxkvällen. Hela härligheten genomsyras av högt kvalitetstänk med fokus på bra råvaror från utvalda leverantörer – så även gammelmormor i Bologna blir nöjd.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-40017500


Öppettider

Stängt
måntor
09:30 – 22:00
frelör
09:30 – 23:00
sön
11:00 – 22:00


City

Biblioteksgatan 5, 11144, StockholmEataly

Biblioteksgatan 5

Till toppen