Vid Yangtze-flodens strand

Den som någon gång har tuggat på ett sichuanpepparkorn glömmer det inte i första taget. Sedan 2011 har Chong Qing serverat genuin mat från Sichuanprovinsen – utan minsta antydan till Kinakitsch.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Helt autentisk och mycket prisvärd kinesisk husmanskost i opretentiös inramning.
Pris: 190 kr (medel). Lunch 95 kr (medel).
Typiska maträtter: Wokad ankfilé med sichuanpeppar och grönsaker. Köttgryta med Chong Qing-kryddor och grönsaker. Wokad friterad tofu med zucchini och jordnötter i Gong Bao-sås.
Vad tycker andra? Betyg 3 av 6 i SVD Mars -20.
Extra information: Erbjuder även sushi.
Familjerestaurang: Ja.
Lunch Lunchbuffé för 95 kr.
En sak till: Jo, de har faktiskt friterad banan med glass på efterrättsmenyn.

Chong Qing är inte bara en stad i Kina med avsevärt fler invånare än hela Sverige, utan också en sichuankinesisk krog i Liljeholmen. I den anspråkslösa lokalen serveras sidfläsk, dumplings, anka och tofu med peppararomatiska tillbehör av personal som lyckas vara översvallande trevliga, kärvt stränga och påfluget personliga samtidigt. Ett bra tips är att beställa in ett gäng rätter och dela allt kors och tvärs över bordet – eller varför inte löpa linan ut och gå loss på en äkta hotpot där ni själva kokar köttet och grönsakerna i den rykande och kryddstarka grytan?


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6451149


Öppettider

Stängt
måntor
10:00 – 21:00
fre
10:00 – 22:00
lör
14:00 – 22:00
sön
14:00 – 21:00


Övriga Stockholm

Liljeholmsvägen 8, 11761, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://chongqing.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Chong Qing

Liljeholmsvägen 8

Till toppen