Fin snabbmat på gröna linjen

Två hamburgarälskare, som drivit burgarblogg och vunnit en amerikansk burgartävling, driver ambitiöst men avslappnat hamburgarhak i Farsta. Här ligger fokus på råvarorna och hantverket.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Bästa burgarna söder om Skanstull.
Pris: 110 kr (ekonomi). Lunch 110 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Bunburger med ost, tomat, sallad och bunburger-dressing. "Cheesus" med tre olika sorters smältost (cheddar, emmentaler och pepper jack).
Bra att veta: Endast drop-in.
Vin och dryck: Läsk, milkshake, loka, folköl från PangPang Brewery.
Extra information: Filial finns även i Söderhallarna.
Lunch: Samma meny som middag.
En sak till: Vegetarisk portabelloburgare finns.

Ett problem med Stockholm är dess fixering vid begreppen innerstad och ytterstad. Detta har delvis geografiska orsaker (vattnet utgör naturliga gränser) och kallas på stadsplanerarspråk för enkärnighet. Staden har helt enkelt bara ett enda område som uppfattas som nav eller centrum, där "alla" vill bo, jobba och roa sig, vilket leder till trängsel och höga priser. Ibland görs dock tappra försök att locka folk till nya nav utanför de heliga tullarna – restauranger som med mod och självförtroende anstränger sig för att hålla samma höga gastronomiska profil som innerstadskrogarna. Bun Meat Bun i Farsta är förstås inte något fine dining-ställe, men i kampen om att helt enkelt göra Stockholms bästa hamburgare står de sig fint i kampen mot Södermalms och Vasastans hipsterfavoriter.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-12059165


Öppettider

Öppet
måntor
10:30 – 20:00
fre
10:30 – 21:00
lör
12:00 – 21:00
sön
12:00 – 20:00


Övriga Stockholm

Brattforsgatan 19, 123 50, FarstaBun Meat Bun

Brattforsgatan 19

Till toppen