En riktigt bra bar

Östermalmsbistro

I väntan på... côte de bœuf. Till Brasserie Godot hittar både Östermalmsstammisar och kräsna turister. Här blandas franska klassiker med modernare inslag.

Bra att veta! Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vardagslyxig fransos med omsorgsfull känsla och bra kött.
Pris: 290 kr (medel).
Typiska maträtter: Fransk råbiff med dijon, kapris, cornichons, cognac och pommes frites. Grillad gödkalvsentrecôte ”boulette d’Avesnes” med sauterade bönor och bladsallad. Kokt hummer med aioli, smörstekt toast och dijonvinägrett.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Inget uttalat.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SVD april -19.
Vin och dryck: Rikt vinutbud från hela världen, främst franskt. Låt personalen rekommendera.
Extra information: Baren är värd ett eget besök. Proffsig personal, bra drinkar och trevlig barmeny.
Antal sittplatser: 48
Inredningsdesign: Eric Ericson
Ljudnivå: Medelljudnivå: 73 db. Restaurangen var fullbokad med gäster. Övrigt: Behagligt att prata. Ljudnivå från 70 db till 76 db.
En sak till: Genomarbetad vegansk meny!

Brasserie Godot öppnade 2001 och har hållit konceptet intakt sedan dess – fransk brasseritradition kärleksfullt uppdaterad med moderna detaljer. I den ljusa hörnlokalen med vita dukar känns det östermalmskt och propert utan att vara snobbigt, och klientelet är blandat. På menyn finns allt från klassiskt franska entrérätter som sniglar provençale och löksoppa till maffig skaldjursplatå som mättar de flesta och måste beställas två dygn i förväg.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6600614


Öppettider

Stängt
måntis
17:00 – 23:00
onstor
17:00 – 24:00
frelör
17:00 – 01:00


Östermalm

Grev Turegatan 36, 11438, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://godot.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Brasserie Godot

Grev Turegatan 36

Till toppen