Choucroute på krita

Bobonne är ett ålderdomligt franskt uttryck för hushållerska; på vissa håll används det också kärleksfullt om mormor eller farmor. Och likt en god matmor bjuder Brasserie Bobonne på vänlig omsorg och goda middagar.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Tidlös fransk mat med svenska inslag, presenterad på enkelt och rättframt vis i sober miljö.
Pris: 270 kr (medel). Lunch 165 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Kalvrygg med betor och dragon, grodlår med persilja och pepparrot, halstrad anklever med fikon och timjan.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 6 i SvD maj -18.
Vin och dryck: Franska viner i genomtänkt urval.
Antal sittplatser: 40
Lunch: En dagens rätt för 130 kr samt några à la carte-rätter.
En sak till: Trerättersmenyn Bobonne Special kostar 548 kr.

Trots namnet inger Brasserie Bobonne mer känslan av intim och finstämd kvarterskrog än stojigt brasseri. Lokalen på Storgatan är mysigt trång och den franska husmanskosten mättande, tillagad av förstklassiga råvaror och presenterad utan pretentiösa krusiduller. Menyn som byts ut varannan onsdag består av tolv rätter och står uppkritad à la Paris på guldinramad griffeltavla. Sniglar, grodlår, vildand, moules marinière och lagrade ostar intas tillsammans med personalens initierade rekommendationer från en kort men välvässad vinlista.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6600318


Öppettider

Öppet
månfre
17:00 – 00:00
lör
17:00 – 00:00


Östermalm

Storgatan 12, 114 51, StockholmBrasserie Bobonne

Storgatan 12

Till toppen