Blå Porten version 2.0

Vad betyder egentligen mest, museibesöket eller det traditionella stoppet man gör efter? Efter en lång renovering och pandemi därtill är anrika Blå Porten äntligen back in business. Här har flanörer, museibesökare och bohemer i största allmänhet minglat, fikat och roat sig i ett drygt sekel. Nu är planen densamma, även om husmanskosten tagit lite inspo från medelhavsköket. Hörde vi vacker trädgård och stimmig atmosfär också?

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Du vill grotta ned dig i kulturhistoria och äta köttbullar med gräddsås.
Pris: 170 kr (ekonomi). Lunch 170 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Lammfärsbiffar med rosmarinsky och färskpotatis. Blå Portens köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och färskpotatis. Havets Wallenbergare Lax & röding med rårörda lingon, brynt smör och färskpotatis.
Bra att veta: I Liljevalchs utbyggnad hittar du numera även Blå+, med vegetariskt från världens alla hörn.
Extra information: Restaurangchef Thomas Dahlgren har basat över köket på Blå Porten sedan 1999 och fortsätter att göra så.
Inredningsdesign: Välbevarad 1900-talsmiljö och en prunkande trädgård som sig bör på Djurgården.
En sak till: Att fika efter Liljevalchs är sen gammalt. Här kan mästerfikaren gå bananas bland bakverken.

Kontaktuppgifter

Telefon

08-6638759


Öppettider

Stängt
månsön
11:00 – 20:00


Övriga Stockholm

Djurgårdsvägen 64, 11521, Stockholm


Restauranggrupp

Boqueria Group


Blå Porten

Djurgårdsvägen 64

Till toppen