Un film français

I klassisk Stockholmsmiljö med bästa cityläge, i anslutning till galabiografen Rigoletto på Kungsgatan, serveras fransk bistromeny från förmiddag till sen kväll.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Bistro Rigoletto? Fransk mat och gott vin (eller bara en välblandad cocktail) i samband med biobesöket.
Pris: 260 kr (medel). Lunch 155 kr (dyrt).
Typiska maträtter: Moules marinière med pommes frites och aioli. Steak frites med bearnaise och tomatsallad. Ankbröst med apelsinconfit, bräserat anklår, anklever, morot, picklad lök och apelsinsky.
Bra att veta: Kontantfri restaurang.
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 3 av 5 i DN okt -18.
Vin och dryck: Fokus på franska viner. Cocktailbar.
Antal viner på glas: 16
Antal sittplatser: 90
Lunch: Fem "veckans"-rätter och ett antal från à la carte-menyn.
En sak till: DJ i baren framåt kvällen.

Namnet Kungsgatan framkallar snarare bilder av filmpremiärer, datorbutiker och demonstrationståg än krogliv. Men krögarfamiljen Ahlboms stilsäkra bistro mitt i biostråket är en trevlig plats för långmiddag, jobblunch, after work-öl eller drink före romcomen. På Bistro Rigoletto förenas det parisiska och det stockholmska: De röda plyschsofforna står stadigt på det Sergels torg-mönstrade golvet och från köket kommer svenskfranska favoriter som ostron, råbiff, fiskgryta och steak frites.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-50257120


Öppettider

Öppet
onsfre
17:00 – 03:00
lör
14:00 – 03:00


City

Kungsgatan 16, 111 35, Stockholm


SyskonrestaurangerBistro Rigoletto

Kungsgatan 16

Till toppen