Trendig matbar för folket
Agrikultur har ynglat av sig på Skånegatan och tagit över lokalerna från gamla tapashaket Sardin. Här är fullproppat med folk, mellanrätter på tallrikarna och gin i glasen.
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Bar Agrikultur? Slink-in-vänligt Söderbarhäng där maten får ta plats.
Pris:
320 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Iskall gurksoppa med ramslök. Spetskål, karamelliserad vassle, lingon och rostat bovete. Kycklingspett med sesamfrön och grönpeppar.
Bra att veta: Uteservering mot Nytorget under sommaren när gatan stängs av för biltrafik.
Lokal:
Liten, trångt och mysigt
Ekologiskt tänk: Råvarorna produceras av svenska bönder.
Vad tycker andra? Belönad med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin. Betyg 5 av 6 i SVD sep 2017. Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend juli 2017. Betyg 4 av 5 i DN juni 2017.
Kök:
Crossover
,
Fokus på grönt
Vin och dryck: Missa inte den egenproducerade ginen från Furillen.
Extra information: Hur fick man in 24 sittplatser här egentligen?
Antal sittplatser: 24
En sak till: Ingen bordsbokning.
Råhippa kockduon Filip Fastén och Joel Åhlin har på kort tid vunnit kräsna matälskares hjärtan med ekovänliga hipsterkrogen Agrikultur. Nu kommer mera. På Skånegatan 79 har firma Fastén/Åhlin öppnat Bar Agrikultur, en minirestaurang med 24 obokningsbara platser där smårätter, inhemsk gin och finöl lockar Sofo-publiken. På söndagar planerar man att servera brunch och på sommaren breder man ut sig i form av en uteservering i piazza-stil.
Kontaktuppgifter
Telefon
070-8801200
Öppettider
Öppet
mån–tor
17:00 – 23:00
fre–lör
17:00 – 00:00
sön
17:00 – 23:00