Världsmästare med själ

Livet som tävlingskock tär. Inte minst om man drömmer om att nå ut till en bredare massa. När Anders Karlsson och Daniel Haynes, som båda gjort sin beskärda del av mästerskap i kocklandskapet, öppnar krog är anslaget således familjärt och inkluderande. På kvarterskrogen Animo är planen att helt osjälviskt dela med sig av vinnarrätterna. Slut på hemlighetsmakeriet som normalt omgärdar mattävlingar med andra ord. Och så namnet Animo. Själ på esperanto. Enough said.

Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Animo? Du hyser en dröm att vinna Sveriges Mästerkock. Eller Bocuse d'Or.
Pris: 450 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Tartar på hängmörad kalv eller saltbakad beta med picklad grön tomat och tabasco, färskostmajo, ramslökskapris och grillad våffla. VM-anka från Munka-Ljungby med het kålrotskräm, sotad salad, thaibasilika, panko & sesamcrust samt stjärnanissky. Krondillsbakad torskrygg med broccoli, krokett brandade, picklad gurka, forellrom, grillad smörsås och jalapeno.
Bra att veta: "Ju fler kockar" brukar man ju säga. Dock inte när det gäller tävlingskockar.
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 DN maj -22. Betyg 9 av 10 Di (mat) Weekend jan -22
Extra information: Här låg tidigare restaurang Ilse och innan det roliga BonBon.
En sak till: Vem vill inte testa VM-anka?
Tags: Kvarterskrog

Kontaktuppgifter

Telefon

08-804240


Öppettider

Öppet
tistor
17:00 – 23:00
frelör
17:00 – 00:00


Vasastan

Kungstensgatan 9, 11425, Stockholm


Animo

Kungstensgatan 9

Till toppen