Aira - siktar mot stjärnorna!
Alla som av en händelse tagit sjövägen förbi Biskopsudden, har säkerligen noterat Tommy Myllymäki vackra restaurang. Höga förväntningar är bara förnamnet på en finkrog med håll i hatten. Nu med två lysande Michelinstjärnor!
Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför ska jag välja Aira? Frågan är nog snarare varför du inte skulle vilja gå hit.
Pris:
3250 kr (dyrt).
Lunch 1495 kr (dyrt).
Typiska maträtter: White asparagus, mackerel and citrus herbs. Beef tartare, oscietra caviar and horseradish. Quail, vadouvan and pumpkin. Celeriac, pointed cabbage and lemon thyme.
Bra att veta: Avsmakningsmeny 2 750 kr (middag). Från 995 kr (lunch). Enbart onsdag till fredag.
Vad tycker andra? 2 stjärnor i Guide Michelin. Betyg 5 av 6 i SVD feb -22. Årets affärskorg 2020 Di Weekend. Betyg 9 av 10 (mat) i Di Weekend maj - 20. Årets affärskorg 2020 Di Weekend.
Kök:
Crossover
Vin och dryck: Brett urval och global inspiration.
Antal sittplatser: 50
Inredningsdesign: Jonas Bohlin står för inredningen även denna gång, med storskalig och pampig arkitektur. Har vunnit Guldstolen 2021, Sveriges Arkitekters pris för bästa inredning, vid Arkitekturgalan.
Den som googlar på Aira, kan läsa sig till att det inte helt oväntat rör sig om ett finskt namn med betydelsen "meddelare". Resten lämnar vi givetvis öppet för tolkning. Klart är att fokus kommer ligga på nordiska smaker och traditionell matlagning.
Kontaktuppgifter
Öppettider
Stängt
tis–ons
17:00 – 23:00
tor–lör
12:00 – 23:00