Stockholms godaste semla är...
Krogguiden har hittat stans bästa semla. Häng med vår expertjury som har testat 13 kvalitetssemlor från olika bagerier.
Vetebulle, mandelmassa och grädde – hur stor skillnad kan det vara? Stor, visade det sig, fastän vår jury undvek alla nyskapelser som semmelwrap, nachosemla och semmel-slider. Bland de 13 semlor vi smaskade oss igenom hittade vi flera nya favoriter och inga direkta bottennapp. Det traditionella smäller nog högst trots allt...
1. K-märkt
Betyg: 5.0
2. Vete-Katten
Betyg: 5.0
3. Gunnarsons
Betyg: 4.5
4. Konditorn & Bagarn
Betyg: 4.5
5. Tössebageriet
Betyg: 4.5
6. Riddarbageriet
Betyg: 4.0
7. MR Cake
Betyg: 4.0
8. Magnus Johansson Bageri & Konditori
Betyg: 4.0
9. NK Bröd
Betyg: 4.0
10. Thelins
Betyg: 3.5
11. Gateau
Betyg: 3.5
12. Brunkebergs bageri
Betyg: 3.5
13. Bakery & Spice
Betyg: 3.0
En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bakelse av ljust vetebröd med fyllning av mandelmassa och grädde. Bullen förekommer i olika former i Skandinavien samt Finland och Baltikum och är associerad med fastlagen före påskfastan; särskilt fettisdagen men också blåmåndagen, då den äts enligt traditionen.
Källa Wikipedia