Vid 50-talschica Årsta torg ligger gemytliga Två Små Svin – en ölhall i miniatyr som serverar danska smörrebröd, tjeckisk öl och svensk akvavit till förortshipsters, barnfamiljer och pilsnerfarbröder.
Coronaviruset/covid-19Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit?Rejäla smörrebröd och snapsar strax utanför tullarna.
Pris:
250 kr (medel).
Typiska maträtter: Smörrebröd med stekt salt sill, gräddkokt lök, senap och rödbetor. Smörrebröd med bräckt oxbringa, rotmos och calvadossenap.
Bra att veta:Två-tre serveringar rekommenderas för att bli mätt.
Årsta centrum invigdes 1951 och var det första förortscentret som byggdes i Sverige. Numera osar det av trivsam folkhemsatmosfär och läget kunde inte vara bättre för en nostalgihipp krog med stort brännvinssortiment, rustik 1900-talsmat och prydnadstallrikar med skämtteckningar av Storm P (mest känd för Tuborg-gubben Perikles). De rejäla och prisvärda smörrebröden toppas med allt från sill och ägg till krispig fläsksida. Två Små Svin drivs av Årstaborna Jimmy Nygren och Carl Olofsson, men huruvida namnet syftar på krögarna själva är oklart.
Varför går jag hit? Lite okänd under-radarn-krog med rejäl husmanskost och österrikisk hemsnickrad trivsel. Och Henrik Dorsin.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.tvasmasvin.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.