Färs på farsi

Ett saftigt spett från kolgrillen, örtris med bondbönor, och yoghurt smaksatt med vild vitlök. Här är Stockholms bästa persiska krog. Kheily mamnoon.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Kolgrillade lammspett och annan prisvärd persisk husmanskost i generösa portioner.
Pris: 215 kr (medel). Lunch 120 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Fesenjan, kycklinglårfilé med malda valnötter och granatäpple. Hel forell fylld med örter, vitlök och valnötter. Grillspett av lamminnerfilé överbakat med örtfärs.
Bra att veta: Finns också på Rörstrandsgatan 15 vid S:t Eriksplan.
Lokal: Mellanstor
Vin och dryck: Ett tjugotal viner och tio ölsorter. Några roliga drinkar. Persisk yoghurtdricka med mynta och salt.
Antal viner på glas: 9
Lunch Lunch endast på Rörstrandsgatan. Ett tiotal rätter strax över hundringen.

Det persiska köket är på försiktig frammarsch i Stockholm. Med milda och mustiga smaker bygger det till stor del på okomplicerade och rättframma kombinationer av perfekt kolgrillat kött (framför allt lamm), ris, saffran, yoghurt, auberginer och nötter. Tehran Grill finns på Södermalm och i Birkastan och kör en urban bistrostil utan alltför mycket orientkitsch, med moderna rätter till sympatiska priser. Ett tips är att beställa in den blandade förrättstallriken att dela på som uppvärmning inför det grillade köttet.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6699220


Öppettider

Stängt
måntis
17:00 – 21:30
onstor
17:00 – 22:00
frelör
17:00 – 23:00
sön
17:00 – 21:30


Södermalm

Timmermansgatan 5, 11825, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://tehrangrill.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Tehran Grill

Timmermansgatan 5

Till toppen