Bäst just nu

En lätt bugning

Pyttesmå sushikrogar för finsmakare är trendigt i Stockholm. Vid Humlegårdens nordöstra hörn ligger Sushi Oi.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsidan eller facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Exklusivt hål i väggen med premiumsushi.
Pris: 250 kr (medel).
Typiska maträtter: Halstrad tonfisk med bonitosoja, rättika, ingefära och vårlök. Temaki med lax, avokado och kewpiemajonnäs. Tartar på blandade fiskar och skaldjur marinerade i shisodressing och toppade med vaktelägg.
Bra att veta: Bara nio platser. God chans att boka hela restaurangen för ditt sällskap.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i AOS feb-20. Betyg 5 av 6 i SVD juni - 17. Betyg 4 av 5 i DN mars-17.
Vin och dryck: Sake, japansk öl, riesling.
Extra information: Det går också att köpa mat för avhämtning.
Antal sittplatser: 9
En sak till: Missa inte veckans gryta. T.ex. långkok på högrev, ramen med fläsksida eller kyckling med japansk curry. Pris för take-away endast 110 kr.
Tags: Foodie

När Stockholms mest klassiska sushikrog Seikoen stängde efter 43 år beslöt sig två medarbetare för att öppna eget i det lilla formatet. Runt disken på Sushi Oi finns blott nio sittplatser och inredningen är japanskt avskalad med enkla trähyllor och grå väggar. Sashimin, norimakin och tatakin serveras efter hand den blir färdig och är noga avvägd in i minsta detalj. Avsmakningsmeny med kvällens rätter i ett antal serveringar kostar 495 kr. Missa inte mochiglassen till efterrätt.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6627575


Öppettider

Stängt
onsfre
17:00 – 22:00
lunch
11:00 – 15:00
lör
17:00 – 22:00


Östermalm

Karlavägen 36, 11449, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://sushioi.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Sushi Oi

Karlavägen 36

Till toppen