Vegetariska rätter i världsklass?

Mathias Dahlgren stängde 2016 ner tvåstjärniga Matsalen och öppnat året efter Rutabaga, en lakto-ovo-vegetarisk lyxrestaurang med avslappnad stämning.

Varför går jag hit? Vegetarisk finmat signerad en av Sveriges bästa kockar.
Pris: 595 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Bakad roscoff, citronskal, lakrits. Gnudi, rosenkål, tryffel. Friterad aubergine. Tvillingägg, vita bönor, tryffel.
Bra att veta: Två menyer, lilla respektive stora, 595 kr och 895 kr.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Ja.
Vad tycker andra? Betyg 8 av 10 (mat) i Di Weekend jan -19. Betyg 4 av 6 i SvD april -18. Betyg 4 av 5 i DN juni -17.
Vin och dryck: Specialkomponerade drinkar som passar till maten och innehåller ingredienser som kålrot, kokosvatten och sesam.
Extra information: Säg hej till kockarna. Chef's table med fast meny för 995 kr.
Antal sittplatser: 56
En sak till: Rutabaga är ett gammalt svenskt ord för kålrot. Kålrot kallas rabba på skånska och rotmos blir rabbegröd. På västgötska kallas det rotabagge.

Vegetarisk och vegansk mat är supertrendigt, men Mathias Dahlgrens nya satsning får ändå betecknas som djärv. På Rutabaga erbjuds du två fasta menyer, båda med kosmopolitisk känsla och helt fria från kött. På tallrikarna syns allt från rårivna morötter à la Vietnam till tvillingägg med vita bönor och tryffel. Tycker du att stekt gurka låter tråkigt? Tänk om! Den stekta gurkan med sjökorall och grön curry är en fullträff. Huruvida det originella konceptet kommer att hålla när nyhetens behag lagt sig återstår dock att se.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-6793584


Öppettider

Stängt
månlör
17:00 – 24:00


City

Södra Blasieholmshamnen 8, 10327, Stockholm



Rutabaga

Södra Blasieholmshamnen 8

Till toppen