Kvartershäng på Kungstensgatan

Krögaren Jonas Wigerts tanke med Ilse är undvika trendängslighet och istället ha tidlöshet som ledstjärna. I praktiken betyder det en snygg, ombonad kvarterskrog med öppet kök och modern kontinental meny.

Coronaviruset/covid-19 Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit? Vardagsfiness med europeisk touche. Ambitionen är att bli en modern klassiker.
Pris: 300 kr (lite dyrare). Lunch 175 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Grissida från Tillberga med ramslök, Västerbottenost och lökpaj. Tarte med tryffelsalami, ricotta och tomat. Rödtunga med Sandefjordsås, örter och ansjoviskroketter.
Bra att veta: Samma meny hela dagen. Slink in på ett eftermiddagsmål!
Lokal: Mellanstor
Vad tycker andra? Betyg 4 av 5 i DN feb 2017. Betyg 5 av 6 i SvD april 2017.
Vin och dryck: Fokus på viner från Frankrike och Italien.
Extra information: Ofta lätt att få bord vardagar.
Lunch Samma rätter både dag och kväll.
Inredningsdesign: Fredrik Forsberg.

Konceptkrogen BobBon lades ner och i dess ställe kom Ilse som bygger på motsatt idé – ett "konceptlöst koncept" där bra mat och service får fritt spelrum utan sneglingar på vad som är hippt och häftigt för ögonblicket. Ett konkret tecken på detta är att man – hör och häpna – serverar förrätter och varmrätter istället för de halvstora mellanrätter som krog-Stockholm just nu svämmar över av. På menyn finns klassiker som ostron, oxtartar, sparris och petits fours i avslappnat eleganta uppläggningar.


Kontaktuppgifter

Öppettider

Stängt
månfre
11:30 – 01:00
lör
12:00 – 01:00


Vasastan

Kungstensgatan 9, 11425, Stockholm


Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://restaurangilse.se/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Restaurang Ilse

Kungstensgatan 9

Till toppen