Maritim mästare

Slipen är lillasyster till unisont lovprisade Oaxen Krog, och nog märks släktskapet. Här serveras nordisk och närodlad bistromat full av lustfylld kreativitet i smakbrytningarna.

Varför går jag hit? Kök och service med hög svansföring och en hel del stjärnglans lånad från storasyster.
Pris: 280 kr (medel). Lunch 145 kr (lite dyrare).
Typiska maträtter: Krispig fläsksida med syrlig kålrabbi och kräm på grillade örter. Marulkskinder bräserade i vitvin och grädde med solrospesto och kokta grönsaker.
Bra att veta: Boka bord. Det finns också tio drop in-platser vid baren.
Lokal: Mellanstor
Ekologiskt tänk: Vurmar precis som Oaxen Krog för det ekologiska och närodlade.
Vad tycker andra? Belönad med utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Vin och dryck: Välmatad vinlista. Serverar även naturvin.
Antal sittplatser: 65
En sak till: Missa inte brunchen lördag och söndag.

Oaxens skärgårdsatmosfär övergavs inte i och med flytten till storstan. Saltsjön glittrar utanför fönstren och lokalen kämpar hårt för att se ut som en gammal sjöbuse med korrugerad varvkänsla och tjärdoftande båtar upphängda i tampar från takbjälkarna. Gästtillströmningen är konstant hög och stämningen vänligt stimmig utan påträngande ljudnivå. Oaxen Slip satsar på gemenskap – här finns två långa community-bord för den som vill göra nya bekantskaper och också ett antal rätter på menyn som är tänkta att delas mellan flera personer: kalvlägg, helgrillad kanin och piggvar, alla med aromatiska tillbehör.


Kontaktuppgifter

Telefon

08-55153105


Öppettider

Öppet
månfre
17:00 – 23:00
lunch
12:00 – 16:00
lörsön
12:00 – 23:00


Övriga Stockholm

Beckholmsvägen 26, 11521, StockholmTips: Kolla gärna restaurangens hemsida https://oaxen.com/en/bistro-slip/ för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.

Oaxen Slip

Beckholmsvägen 26

Till toppen