Bäst just nu

Peta in en pinne i brasan

Kom in och värm dig vid den flammande härden. Här står Niklas Ekstedt med eldgaffeln i ena handen och Michelinstjärnan i den andra.

Varför går jag hit? Mysig stjärnkrog där all mat tillagas över eld.
Pris: 980 kr (dyrare).
Typiska maträtter: Entrecôte flambadou med ostron och eldad sallad. Enrisbakad piggvar med tryfferad hummer och kantareller.
Bra att veta: Serverar endast fasta menyer. Portionerna är inte direkt stora – den hungrige kan behöva en stödkorv före besöket har någon sagt. 4 serveringar 980 kr, 6 serveringar 1260 kr.
Lokal: Liten, trångt och mysigt
Vad tycker andra? Betyg 9 av 10 i Di Weekend nov -19. Betyg 4 av 5 i DN nov -18.
Vin och dryck: Avantgardistiskt vinurval med oväntade kombinationer.
Extra information: Har en stjärna i Guide Michelin.
Antal sittplatser: 50

När Mat-Niklas lyxar till det och använder sitt efternamn bjuder han på rustik elegans med värme och smaker från eld, rök, sot och aska. Ingen elplatta eller gasspis kommer i närheten av piggvaren, vildanden eller mandelkakan – allt tillagas à la minute över öppen låga och i menyerna om fyra eller sex rätter lyser attribut som tjärvedsrökt, enrisbakad eller helt enkelt ”eldad”. Råvarorna varierar efter säsong och maten matchas med småpartier av påhittiga viner.



Ekstedt

Humlegårdsgatan 17

Till toppen