Ai Ramen påstår själva att de är Stockholms första ramenbar med egentillverkade nudlar. Smårätter och sake finns också på menyn.
Coronaviruset/covid-19Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Anmäl gärna felaktigheter till oss.
Varför går jag hit?Sörpelvänlig nudelbar med snyggt avskalad inredning och slinka-in-atmosfär.
Typiska maträtter: Tonkotsu-ramen med fläskbuljong, fläsksida, bränd lök och tunna vetenudlar. Yasai-ramen med rostad svampbuljong, king oyster, shiitake, broccoli, tofu och vetenudlar.
Bra att veta:Missa inte smårätterna. Fråga om det finns någon råbiff eller laxtartar.
Världens äldsta nudlar är 4000 år gamla och hittades i ett lerkrus i Huang He-floden utanför Peking. När nudlarna sedermera hoppade över havet och landade i Japan kallades de ramen, och under det namnet har de integrerats fullständigt i matkulturen inte bara i Tokyo utan även på krogar och i studentkök världen över. I En Gul och en Fuls gamla lokal på Erstagatan står numera en äkta nudelmaskin importerad från Japan och levererar genuina nudlar som doppas i rykande umami-stinna buljonger och serveras rakt över disk.
Varför går jag hit? Snyggt, enkelt och urbant litet ramen-hak med Tokyokänsla.
Tips: Kolla gärna restaurangens hemsida http://www.airamen.se för att säkerställa öppettider och övrig information. Rapportera gärna eventuella felaktigheter till oss.